Spring naar content

Stichting Sterk en Positief keert € 80.000,- uit voor onderzoek!

Home > Stichting Sterk en Positief keert € 80.000,- uit voor onderzoek!

Dankzij jullie inzet en donaties zijn wij in staat om € 80.000,- bij te dragen voor onderzoek naar Focused Ultrasound. Dank jullie wel! 🍀.

In totaal is er € 2,5 miljoen nodig om dit onderzoek te financieren. Eerder dit jaar informeerde we jullie al over de bijdrage van het Piet Poortman Fonds van maar liefst € 1,6 miljoen. Dus nog maar een klein stukje te gaan 💪

De onderzoeksgroep Dutch Neuro FUS Consortium heeft een onderzoeksaanvraag ingediend bij de Hersenstichting naar het open zetten van de bloed‐hersenbarrière. Met deze nieuwe techniek, Focus UltraSound, kunnen ze die barrière tijdelijk openzetten. Hierdoor wordt het mogelijk om een middel toe te dienen om de hersentumor te bestrijden.

De Hersenstichting zal vermoedelijk binnenkort deze onderzoeksaanvraag goedkeuren, dan wordt er een grote stap gezet richting het genezen van hersentumoren!

Dat de wetenschap gelooft in deze techniek blijkt wel uit het feit dat het UMC Utrecht en het Princes Maxima Centrum begin dit jaar de machine hebben aangeschaft. Lees hier het artikel

Namens het voltallige bestuur van Stichting Sterk en Positief willen we iedereen hartelijk bedanken voor hun financiële steun om te kunnen bijdragen aan dit onderzoek.

Doneer hier voor nog meer onderzoek.

 

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.