Spring naar content

Interview met Dr. N. Kassell, founder of the Focused Ultrasound Foundation USA

Home > Interview met Dr. N. Kassell, founder of the Focused Ultrasound Foundation USA

Voorwoord:

De eerste keer dat wij als Stichting Sterk en Positief hoorden over Focused Ultrasound (FUS) was in de zomer van 2020:  Dr. D. van Vuurden (Prinses Maxima Centrum) en Dr. Mr. M.L.D. Marike Broekman (Haaglanden medisch Centrum) in samenwerking met andere specialisten een onderzoeksaanvraag aan het schrijven waren over de inzet van Focused Ultrasound.

In januari 2021 waren we blij verrast met het nieuws dat het UMC Utrecht samen met het Prinses Maxima Centrum hebben geïnvesteerd in een MRI-guided Focused Ultrasound systeem.

En in juni 2021 ontving de Hersenstichting € 1,6 miljoen om een project te starten naar Focused Ultrasound. Wij  zijn als stichting Sterk en Positief actief betrokken bij dit project en enthousiast over de mogelijkheden van deze techniek. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Dr. Neal Kassell is erg blij met deze ontwikkelingen in Nederland! Daarnaast is het UMC Utrecht 1 van hun Focused Ultrasound Foundation Centers of Exellence.

Wij hebben de mogelijkheid gekregen om Dr. Neal Kassell te spreken.

Lees hier het interview in het Engels over deze bijzondere man en zijn stichting en hoe hij in contact kwam met Joe Biden: Interview with Dr Neal Kassell Founder Focused Ultrasound Foundation

 

 

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.