Australië doet ook mee aan de wereldwijde coalitie: ADI-PEG 20 in GBM AGILE onderzoek
Wanneer volgt Nederland??
De Global Coalition for Adaptive Research (GCAR) voert in samenwerking met Cure Brain Cancer Foundation (CBCF) de GBM AGILE-studie (Glioblastoma Adaptive Global Innovative Learning Environment) uit in Australië. GBM AGILE, dat al meer dan 1700 mensen met glioblastoom in Europa en Noord-Amerika heeft gescreend, schrijft patiënten in bij Austin Health in Melbourne en het Royal North Shore Hospital in Sydney en zal, volgens een artikel in Clinical Trials Arena, de komende maanden op vier andere locaties in Adelaide, Brisbane en Newcastle worden geopend.
GBM AGILE is een internationale, innovatieve platformstudie die is ontworpen om sneller effectieve therapieën voor patiënten met glioblastoom te identificeren en te bevestigen door middel van responsadaptieve randomisatie en een naadloos fase 2/3-ontwerp. De studie, bedacht door meer dan 130 belangrijke opinieleiders, wordt uitgevoerd onder een masterprotocol, waardoor meerdere therapieën of combinaties van therapieën van verschillende farmaceutische partners tegelijkertijd kunnen worden geëvalueerd. Met zijn innovatieve ontwerp en efficiënte operationele infrastructuur kunnen gegevens van GBM AGILE worden gebruikt als basis voor een nieuwe medicijnaanvraag (NDA) en biologische licentieaanvraag (BLA) en registraties bij de FDA en andere gezondheidsautoriteiten.
ADI-PEG 20 is een biologisch middel dat wordt ontwikkeld door Polaris Group om verschillende kankers te behandelen. Arginine is een aminozuur dat essentieel is voor eiwitsynthese en overleving van cellen. Sommige kankercellen worden afhankelijk van de externe toevoer van arginine om te overleven en te groeien. ADI-PEG 20 is ontworpen om de externe toevoer van arginine uit te putten, waardoor arginine-afhankelijke kankercellen sterven terwijl de normale cellen van de patiënt ongedeerd blijven. Van meerdere kankers is gemeld dat ze een hoge mate van arginine-afhankelijkheid hebben. ADI-PEG 20 is getest in meer dan twintig klinische onderzoeken wereldwijd voor een breed scala aan kankers, waaronder hepatocellulair carcinoom, mesothelioom, alvleesklierkanker, niet-kleincellige longkanker, melanoom, acute myeloïde leukemie en anderen.
Lees hier ons eerdere artikel van 5 sept. 2023
Lees hier ons eerdere artikel van 2 feb. 2022
Lees hier het officiële artikel over de deelname van de farmaceut Polaris Group