Spring naar content

Wereldwijde coalitie breidt steeds verder uit: ADI-PEG 20 in GBM AGILE onderzoek

Home > Wereldwijde coalitie breidt steeds verder uit: ADI-PEG 20 in GBM AGILE onderzoek

De ADI-PEG 20 van Polaris doet mee aan de GBM AGILE-studie, die aanvankelijk in juli 2019 werd geopend en tot nu toe meer dan 1.500 patiënten heeft gescreend. De experimentele therapie zal worden geëvalueerd op klinische proeflocaties in de VS, Canada, Europa en Australië.

De ADI-PEG 20-arm van GBM AGILE zal patiënten inschrijven met nieuw gediagnosticeerde niet-gemethyleerde MGMT, nieuw gediagnosticeerde gemethyleerde MGMT en terugkerende GBM. Dr. Macarena de la Fuente, universitair hoofddocent neurologie en hoofd neuro-oncologie aan de Universiteit van Miami Sylvester Comprehensive Cancer Center en Dr. Nicholas Blondin, universitair docent klinische neurologie aan de Yale School of Medicine, dienen als hoofdonderzoekers van de arm voor de ADI-PEG 20-arm.

“GBM AGILE is ontworpen om het leren te maximaliseren en snel effectieve therapieën voor patiënten met glioblastoom te identificeren door tegelijkertijd en dynamisch de effecten van meerdere nieuwe kandidaat-geneesmiddelen te evalueren,” zei Dr. Macarena de la Fuente. “We kijken ernaar uit om ADI-PEG 20 in GBM AGILE te evalueren. Dit onderzoeksgeneesmiddel heeft het potentieel om verbeterde resultaten te ondersteunen voor GBM-patiënten, die betere opties voor hun zorg verdienen. ”

“Glioblastoom is een dodelijke hersenkanker met weinig effectieve behandelingsopties. Patiënten hebben dringend behoefte aan betere behandelingsopties,” zei Dr. Nicholas Blondin. “Met de toevoeging van ADI-PEG 20 aan GBM AGILE, een wereldwijde klinische studie voor nieuw gediagnosticeerde en terugkerende GBM-patiënten, zijn we in staat om GBM-patiënten toegang te bieden tot de nieuwste en meest veelbelovende onderzoekstherapieën.”

Ook de UK doet mee!

GBM AGILE is een internationale, innovatieve platformstudie die is ontworpen om sneller effectieve therapieën voor patiënten met glioblastoom te identificeren en te bevestigen door middel van responsadaptieve randomisatie en een naadloos fase 2/3-ontwerp. De studie, bedacht door meer dan 130 belangrijke opinieleiders, wordt uitgevoerd onder een masterprotocol, waardoor meerdere therapieën of combinaties van therapieën van verschillende farmaceutische partners tegelijkertijd kunnen worden geëvalueerd. Met zijn innovatieve ontwerp en efficiënte operationele infrastructuur kunnen gegevens van GBM AGILE worden gebruikt als basis voor een nieuwe medicijnaanvraag (NDA) en biologische licentieaanvraag (BLA) en registraties bij de FDA en andere gezondheidsautoriteiten.

ADI-PEG 20 is een biologisch middel dat wordt ontwikkeld door Polaris Group om verschillende kankers te behandelen. Arginine is een aminozuur dat essentieel is voor eiwitsynthese en overleving van cellen. Sommige kankercellen worden afhankelijk van de externe toevoer van arginine om te overleven en te groeien. ADI-PEG 20 is ontworpen om de externe toevoer van arginine uit te putten, waardoor arginine-afhankelijke kankercellen sterven terwijl de normale cellen van de patiënt ongedeerd blijven. Van meerdere kankers is gemeld dat ze een hoge mate van arginine-afhankelijkheid hebben. ADI-PEG 20 is getest in meer dan twintig klinische onderzoeken wereldwijd voor een breed scala aan kankers, waaronder hepatocellulair carcinoom, mesothelioom, alvleesklierkanker, niet-kleincellige longkanker, melanoom, acute myeloïde leukemie en anderen.

“We zijn verheugd om de evaluatie van ADI-PEG 20 te starten in GBM AGILE, een geavanceerde adaptieve studie die is ontworpen om snel te identificeren of geneesmiddelen zoals ADI-PEG 20 voordeel kunnen opleveren voor patiënten met glioblastoom,” zei Howard Chen, voorzitter en CEO van Polaris Group. “We hebben bemoedigende gegevens gezien met ADI-PEG 20 in eerdere klinische studies en kijken ernaar uit om de ontwikkeling van ADI-PEG 20 voor de behandeling van glioblastoom, een verwoestende en dodelijke ziekte met een kritieke en onvervulde behoefte aan effectievere behandelingen, snel te bevorderen.”

Lees hier ons eerdere artikel van 2 feb. 2022

Lees hier het officiële artikel over de deelname van de farmaceut Polaris Group

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.