Spring naar content

In Taiwan start een fase III trial m.b.v. Focused UltraSound bij radiotherapie!

Home > In Taiwan start een fase III trial m.b.v. Focused UltraSound bij radiotherapie!

Op 5 september 2021 informeerde we jullie eerder over dit onderzoek in Taiwan.

De in Taiwan gevestigde fabrikant NaviFUS heeft aangekondigd dat het ze fase III recidiverende glioblastoom Multiforme Pivotal Trial zal starten met behulp van gerichte ultrasone therapiesysteem om tijdelijk de bloed-hersenbarrière (BBB) ​​te openen als een manier om de werkzaamheid van radiotherapie bij patiënten met primaire hersentumoren te vergroten.

Nu 2 jaar later wordt de stap naar fase III gemaakt. Daarnaast is het een interessant artikel over de wereldwijde cijfers van hersentumorpatiënten. Lees hier ons eerdere artikel uit 2021.

Bron: NaviFus 25-08-2023:

Het NaviFUS-systeem, het neuronavigatiegeleide gerichte echografiesysteem ontwikkeld door NaviFUS® Corp., heeft een fase II klinische studie in Taiwan voltooid voor recidiverende glioblastoom multiforme. Primaire werkzaamheidsbeoordelingsgegevens hebben veelbelovende resultaten laten zien en vervolgens is het bedrijf van plan een fase III-studie in Taiwan en een klinische studie in de Verenigde Staten te starten. Daarnaast onderzoekt het de mogelijkheden voor internationale samenwerking en patentsublicenties.

Het NaviFUS-systeem® combineert hun gerichte ultrasone technologieplatform met recidiverende glioblastoma multiforme standaardzorgmedicijn Avastin. Door gerichte ultrasone energie te richten op de weefsels van het centrale zenuwstelsel diep in de hersenen, terwijl ook microbubbels worden gebruikt, kan de interactie tijdelijk de bloed-hersenbarrière openen, waardoor het apparaat de levering van het medicijn kan verbeteren.

In de fase II-studie was het primaire werkzaamheidseindpunt dat werd waargenomen de 6-maands progressievrije overleving (PFS-6), en de resultaten toonden een superieure 6-maands PFS-snelheid in vergelijking met historische 6-maands PFS voor alleen Avastin-standaardbehandeling. Dit suggereerde dat de combinatie van NaviFUS® System en Avastin de effectiviteit van medicijnpenetratie door de bloed-hersenbarrière verbetert.

Volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie en het American Brain Tumor Registry waren er in 2020 wereldwijd ongeveer 308.000 nieuwe gevallen van hersenkanker. In 2022 hadden de Verenigde Staten alleen al ongeveer 93.000 nieuwe gevallen van hersenkanker, met een totaal van naar schatting 450.000 hersenkankerpatiënten in Noord- en Zuid-Amerika. Van deze nieuw gediagnosticeerde patiënten heeft ongeveer 30% primaire kwaadaardige tumoren en hun prognoses zijn vaak niet optimistisch.

Patiënten met glioomtumoren hebben een mediane overlevingsperiode van ongeveer 8 maanden. In Noord-Amerika en Europa varieert de incidentie van glioomtumoren van 2 tot 5 gevallen per 100.000 mensen, goed voor meer dan 50% van de primaire kwaadaardige hersentumoren. Als gevolg hiervan wordt geschat dat er elk jaar wereldwijd ongeveer 250.000 nieuwe glioomgevallen zijn en ongeveer 200.000 sterfgevallen die worden toegeschreven aan gliomen.

NaviFUS wijst erop dat in 2021 de marktomvang voor Avastin ongeveer $ 3 miljard bedroeg. Als het alleen gericht is op de verkoop van Avastin voor de behandeling van glioblastoma multiforme, bereikte de wereldwijde omzet in 2020 $ 550 miljoen, met een samengestelde jaarlijkse groei van 4,7%. Er wordt voorspeld dat de wereldwijde marktomvang in 2030 $ 870 miljoen zal bereiken.

Lees hier het hele originele bericht

 

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.