Spring naar content

In Taiwan start een trial m.b.v. Focused UltraSound bij radiotherapie!

Home > In Taiwan start een trial m.b.v. Focused UltraSound bij radiotherapie!

De in Taiwan gevestigde fabrikant NaviFUS heeft aangekondigd dat het een nieuwe klinische trail zal starten met behulp van gerichte ultrasone therapiesysteem om tijdelijk de bloed-hersenbarrière (BBB) ​​te openen als een manier om de werkzaamheid van radiotherapie bij patiënten met primaire hersentumoren te vergroten.

Radiotherapie is een standaardbehandeling voor deze patiënten, maar onderzoek suggereert dat een verminderde bloedstroom en zuurstofconcentratie in het tumorgebied de werkzaamheid van radiotherapie remt. NaviFUS heeft preklinische onderzoeken uitgevoerd die suggereren dat verstoring van de BBB met behulp van hun gefocusseerde ultrasone systeem het zuurstofgehalte van hersenweefsel aanzienlijk verhoogt, wat – in combinatie met radiotherapie – het tumor remmende effect van de therapie kan vergroten. De resultaten van deze onderzoeken werden gepresenteerd op het 7e Internationale Symposium over Focused Ultrasound. De komende klinische proef is bedoeld om deze resultaten bij mensen te bevestigen.

Deze studie evalueert de veiligheid en voorlopige werkzaamheid van de combinatiebehandeling van gerichte echografie BBB-opening en radiotherapie voor terugkerende gliomen. In aanmerking komende patiënten zullen een traditionele behandeling hebben ondergaan, waaronder een operatie om de tumor en bestraling te verwijderen, maar hebben een recidief van de tumor ervaren.

De proef met zes patiënten zal plaatsvinden in het Linkou Chang Gung Memorial Hospital in Taiwan en zal naar verwachting volgende maand de eerste patiënt inschrijven.

Lees hier het hele artikel

1 reactie

  1. Ingrid Pickert op 7 september, 2021 om 01:09

    Dat zou weer een mooie aanvulling zijn op de bestaande behandelingen!

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.