Spring naar content

Het combineren van aminozuur PET en MRI-beeldvorming verhoogt de nauwkeurigheid van de scan (GBM)

Home > Het combineren van aminozuur PET en MRI-beeldvorming verhoogt de nauwkeurigheid van de scan (GBM)

Nauwkeurige bepaling van de omvang en graad van diffuse gliomen van het volwassen type is van cruciaal belang voor het beheer van de patiënt.

In de klinische praktijk worden contrastverhogende gebieden van diffuse gliomen in MRI-sequenties (magnetic resonance imaging) meestal gebruikt om biopsie, chirurgie en bestralingstherapie te targeten, maar er kunnen discrepanties zijn tussen deze gebieden en de werkelijke tumoromvang.

Hier laten we zien dat het toevoegen van 18F-fluor-ethyl-tyrosine positronemissietomografie (FET-PET) naar MRI-sequenties lokaliseert nauwkeurig de meest kwaadaardige gebieden van contrastverhogende gliomen, wat mogelijk van invloed is op de daaropvolgende behandeling en resultaten. We presenteren een prospectieve analyse van meer dan 300 seriële biopsiemonsters van 23 patiënten met contrastverhogende diffuse gliomen van het volwassen type met behulp van een hybride PET-MRI-scanner om T2-gewogen en contrastverbeterende MRI-beelden te vergelijken met FET-PET.

In alle gevallen observeren en bevestigen we een hoge FET-opname bij vroege PET-acquisities (5-15 min na 18F-FET-toediening) buiten gebieden van contrastverbetering op MRI, indicatief voor hooggradig glioom. In 30% van de gevallen verandert de opname van FET-positieve plaatsen het biopsieresultaat naar een hogere tumorgraad.

Lees hier het hele artikel

Laat een reactie achter





Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.