Spring naar content

Eindresultaten teleurstellend in Fase lll trial met Marizomib.

Home > Eindresultaten teleurstellend in Fase lll trial met Marizomib.

Op 14 september 2021<link> informeerde wij jullie over de tussentijdse resultaten over Marizomid. Op 19 maart 2024 zijn de eindresultaten gepubliceerd die helaas teleurstellend te noemen zijn.  

Hierbij de samenvatting:

Resultaten
De proef werd geopend bij 82 instellingen in Europa, Canada en de VS. In totaal werden 749 patiënten (99,9% van de geplande 750) gerandomiseerd. OS verschilde niet tussen de standaard- en de marizomib-arm (mediaan 17 versus 16,5 maanden; HR=1.04; p=0,64). PFS was ook niet statistisch verschillend (mediaan 6,0 vs. 6,3 maanden; HR=0.97; p=0,67). Bij patiënten met MGMT-promotor-niet-gemethyleerde tumoren verschilde OS ook niet tussen standaardtherapie en marizomib (mediaan 14,5 versus 15,1 maanden, HR=1,13; p=0,27). Er werden meer CTCAE graad 3/4 tijdens de behandeling optredende bijwerkingen waargenomen in de marizomib-groep dan in de standaardgroep.

Conclusies
Het toevoegen van marizomib aan standaard radiochemotherapie op basis van temozolomide resulteerde in meer toxiciteit, maar verbeterde de OS (overall Surival) of PFS (Progression-free survival) niet bij patiënten met nieuw gediagnosticeerd glioblastoom.

Lees hier het hele artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.