Spring naar content

Eerste patiënt gestart in IPAX-2-studie met nieuw gediagnosticeerd GBM

Home > Eerste patiënt gestart in IPAX-2-studie met nieuw gediagnosticeerd GBM

MELBOURNE, Australië, Telix Pharmaceuticals Limited kondigt vandaag (7 augustus 2023) aan dat een eerste patiënt is gedoseerd in een fase I-studie van de onderzoekstherapie TLX101 in combinatie met postoperatieve standaardbehandeling bij patiënten met nieuw gediagnosticeerd glioblastoom.

IPAX-2 (ClinicalTrials.gov: NCT05450744) is een fase I dosis-escalatiestudie om het veiligheidsprofiel van TLX101 in combinatie met externe bestralingstherapie (EBRT) en temozolomide in eerstelijns glioblastoom te bevestigen. Naar verwachting zullen twaalf patiënten worden gerekruteerd om te evalueren of het waargenomen veiligheids- en geneesmiddel interactieprofiel geschikt blijft in deze setting voordat wordt overgegaan tot een proof-of-concept Fase II-studie.

IPAX-2 wordt uitgevoerd op zes locaties in Australië, Nieuw-Zeeland en Europa (o.a. in het UMC Utrecht). De studie zal voortbouwen op gegevens die zijn gegenereerd in IPAX-1 (ClinicalTrials.gov: NCT03849105), dat in september 2022 definitieve resultaten rapporteerde. De IPAX-1-studie voldeed aan zijn primaire doelstelling om het veiligheids- en verdraagbaarheidsprofiel van intraveneuze 131I-IPA gelijktijdig toegediend met tweedelijns EBRT. De studie leverde ook een bemoedigend voorlopig therapeutisch effect op, met een mediane totale overleving van 13 maanden vanaf de start van de behandeling in de terugkerende setting, of 23 maanden vanaf de eerste diagnose.

Professor Josef Pichler, Kepler University Hospital, Oostenrijk en hoofdonderzoeker in de IPAX-2-studie zei: “Veelbelovende werkzaamheidsgegevens waargenomen in IPAX-1 rechtvaardigen duidelijk verder onderzoek in een eerdere setting. We zijn daarom verheugd om telix’s glioblastoom therapiekandidaat bij nieuw gediagnosticeerde patiënten te onderzoeken, om de ontwikkeling in dit onderbediende ziektegebied te versnellen met weinig effectieve behandelingsopties. ”

Dr. Colin Hayward, Chief Medical Officer van Telix, voegde hieraan toe: “Het starten van deze studie ondersteunt het doel van Telix om nieuwe radiofarmaceutische therapieën te versnellen in gebieden met onvervulde behoeften. Met IPAX-2 nemen we de ontwikkeling van TLX101 voor het eerst in de frontlinie glioblastoom en zijn we verheugd om de potentiële impact van gerichte straling bij patiënten na de eerste operatie te zien.”

Lees hier het hele artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.