Spring naar content

Tel Aviv Israël: Microglia onderzoek toont mooie resultaten bij het toedienen van een middel om de productie van het P-selectine-eiwit te blokkeren

Home > Tel Aviv Israël: Microglia onderzoek toont mooie resultaten bij het toedienen van een middel om de productie van het P-selectine-eiwit te blokkeren

Op 14 november 2020 informeerde wij jullie over het onderzoek van Erik Abels in Leiden over microgliacellen. Ook in Israël zitten ze op hetzelfde spoor!

Er zijn cellen in het immuunsysteem van de hersenen die microglia worden genoemd, en ze zijn onder andere bedoeld om kankercellen te blokkeren. Satchi-Fainaro, director of Tel Aviv University’s Cancer Biology Research Center verteld “We wilden begrijpen hoe ze hun vermogen om deze kanker, glioblastoom, te remmen/verliezen.”

Ze concludeerden dat de tumor de microglia “aanpast en heropvoed”, zodat ze in plaats van de hersenen tegen kanker te verdedigen, het P-selectine-eiwit aanmaken, dat juist de tumor helpt groeien.

“We vroegen ons af wat er gebeurt als we de “afscheiding” van P-selectine-eiwitten blokkeren die normaal niet aanwezig zijn, maar die plotseling in grote hoeveelheden in de hersenen worden aangetroffen wanneer er een tumor aanwezig is.”

“We ontdekten dat door het blokkeren van de P-selectine, we de microglia ervan weerhouden het immuunsysteem te onderdrukken en de tumorgroei in de hersenen te ondersteunen. We hebben dit succesvol kunnen testen op muizen en op tumorcellen in het 3D-model, met zeer bemoedigende resultaten. ” Lees hier het hele artikel

 

2 reacties

 1. Fleur Gouw op 6 augustus, 2021 om 16:30

  Goed om dit te lezen. Mijn moeder heeft een glioblastoom links temporaal. Zij is nu 71jaar is er nog een kans voor haar.

  • sterkenpositief op 8 augustus, 2021 om 14:24

   Goedemiddag Fleur,

   Dit onderzoek is nu nog niet voor patiënten beschikbaar helaas.

   Met vriendelijke groet,

   Charles La Haye

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.