Spring naar content

Stellar studie in het Radboudumc met het medicijn Sunitinib voor GBM patiënten

Home > Stellar studie in het Radboudumc met het medicijn Sunitinib voor GBM patiënten

De Stellar studie betreft een trial met het medicijn Sunitinib

Doel van het onderzoek
Het doel van het onderzoek is om de werking van Sunitinib te onderzoeken voor de behandeling van het glioblastoom. Tevens kijken we naar de bijwerkingen en de invloed op de kwaliteit van leven.

Wie kan meedoen?
Patiënten met een kwaadaardige hersentumor (glioblastoma multiforme/GBM) worden standaard behandeld met radiotherapie en chemotherapie (eerstelijns behandeling). Glioblastomen zullen op een gegeven moment weer gaan groeien, ondanks de behandeling. Wanneer dit het geval is, zijn er meestal weinig behandelingen meer mogelijk. Daarom worden nieuwe middelen onderzocht in de hoop dat deze een betere werking zullen laten zien. Bespreek met uw behandelend arts of u in aanmerking komt voor dit onderzoek.

Wat houdt deelname aan het onderzoek in?
De STELLAR-studie is een wetenschappelijk onderzoek onder patiënten bij wie het glioblastoom is teruggekeerd na de eerstelijns behandeling. Voor dit onderzoek stellen wij een behandeling met Sunitinib voor. Momenteel wordt Sunitinib vaak gebruikt als behandeling voor patiënten met nierkanker. In deze studie onderzoeken we de werking van Sunitinib in een ander doseringsschema bij patiënten met een kwaadaardige hersentumor. Tijdens het onderzoek zult u vaker naar het ziekenhuis moeten komen voor controles of onderzoeken.

Lees hier het hele artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.