Spring naar content

Peter en Mirna over hun boek “Eerst jij, toen ik”

Home > Peter en Mirna over hun boek “Eerst jij, toen ik”

Peter is hersentumorpatiënt sinds April 2020. Ze hebben een boek geschreven waarvan de opbrengst naar onderzoek gaat van Oligodendroglioom in het Erasmus EMC.

Het boek is via onze webshop te bestellen voor € 19,95 Bestel hier 

In het kort waar het boek ook over gaat:

Als je tijdens je huwelijksreis hoort dat je vrouw kanker heeft… En een paar jaar treft het jezelf ook. Het overkwam Peter en Mirna. In 2008 werd bij Mirna kanker van de blindedarm vastgesteld. Een paar jaar later – midden in de COVID-19 pandemie – trof het noodlot ook Peter.

Het is een boek over ervaringen. Peter en Mirna vertellen openhartig hoe zij met hun ziekte zijn omgegaan. Wat hen heeft geholpen en ook wat niet. Iedereen zal een eigen manier vinden om het ziekteproces te doorlopen, maar mogelijk biedt hun verhaal enige houvast en herkenning in een hele onzekere tijd. Ook kinderen komen aan het woord.

De handige praktische tips bieden hulp bij het zoeken naar de meest geschikte medische zorg, legt de ins-en-out rondom een opname in het ziekenhuis uit, en deelt ervaringen over omgang met werk en omgeving. Aangezien Mirna zelf geneeskunde heeft gestudeerd, onderging zij haar ziekte zowel met haar medische achtergrond, als ook als patiënt.

Alle opbrengsten van het boek ‘Eerst jij, toen ik’ gaan naar hersentumoronderzoek in het Erasmus MC.

1 reactie

  1. Ingrid op 25 april, 2021 om 09:54

    Dit lijkt mij een boek om wat houvast aan te kunnen hebben, en mooi dat de opbrengst naar onderzoek gaat. Ik ga het zeker bestellen!

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.