Spring naar content

Overzicht van klinische toepassingen van immunotherapie voor recidiverende GBM bij volwassenen

Home > Overzicht van klinische toepassingen van immunotherapie voor recidiverende GBM bij volwassenen

Er zijn weinig gevestigde behandelingsopties voor recidiverende glioblastoom (rGBM). Immunotherapie, die het immuunsysteem versterkt om tumorgroei tegen te gaan, biedt nieuwe hoop voor de behandeling van GBM die is teruggevallen na conventionele therapieën.

Het doel van dit literatuuronderzoek is om recente klinische studies van immunotherapie voor rGBM samen te vatten, waaronder die van immuuncheckpointblokkade, oncolytische virotherapie, chimere antigeenreceptor (CAR) T-celtherapie, kankervaccin en antilichaam-geconjugeerd toxine. Het literatuuronderzoek is in februari 2023 afgerond. Dit overzicht van immunotherapieën biedt een uitgebreid overzicht van de vooruitgang van de behandeling, beperkingen in elke strategie, lopende kansen en voorlopige correlaten met overleving, om klinische besluitvorming te ondersteunen en toekomstige onderzoeksinspanningen te begeleiden.

Lees hier alle details uit het literatuuronderzoek 

Conclusies
Immunotherapie is uitgebreid bestudeerd voor de behandeling van recidief GBM. De behandeling blijft een uitdaging, met enkele veelbelovende resultaten in vroege onderzoeken en de latere iteraties van studies die vaak minder overtuigende resultaten hebben. Deze beoordeling van rGBM-immunotherapie voor volwassenen benadrukt vooruitgang en tegenslagen in immuuncheckpointblokkade, immunotherapie, CART, kankervaccin en immunotoxinen. Wereldwijd benadrukken deze onderzoeken het immense werk dat nog moet worden gedaan om effectieve zorg te bieden aan rGBM-patiënten.

Ondanks het feit dat er nog geen duidelijke doorbraak is opgetreden, zijn er tekenen van vooruitgang, met name op het gebied van immuuncheckpointblokkade en virale therapie, combinatietherapie en het gebruik van intratumorale toediening. Toekomstige studies gericht op verdere verkenning van deze gebieden zijn nodig.

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.