Spring naar content

Onderzoekers vernietigen 80% van de kankercellen met “micro-bubbels” en Focused UltraSound

Home > Onderzoekers vernietigen 80% van de kankercellen met “micro-bubbels” en Focused UltraSound

Tel Aviv: 29 januari 2022

Een internationaal onderzoeksteam onder leiding van Dr. Tali Ilovitsh van de afdeling Biomedical Engineering van de Universiteit van Tel Aviv ontwikkelde een niet-invasief technologieplatform voor gen-afgifte in borstkankercellen. De techniek combineert echografie met tumorgerichte microbellen. Zodra de echografie is geactiveerd, exploderen de microbellen als slimme en gerichte kernkoppen, waardoor gaten in de membranen van kankercellen ontstaan, waardoor gen-afgifte mogelijk is. Het onderzoek duurde twee jaar en werd op 9 juni gepubliceerd in het tijdschrift “Proceedings van de National Academy of Sciences (PNAS)”.

Dr. Ilovitsh ontwikkelde deze baanbrekende technologie tijdens haar postdoctoraal onderzoek in het laboratorium van prof. Katherine Ferrara aan de Stanford University. De techniek maakt gebruik van laagfrequente ultrageluid (250 kHz) om microscopisch kleine tumorgerichte bellen te laten ontploffen. In vivo bereikte cel-vernietiging 80% van de tumorcellen.

Lees hier het hele artikel

Dr. Ilovitsh zegt dat ze in de toekomst van plan is deze technologie te gebruiken als een niet-invasieve behandeling voor hersengerelateerde ziekten zoals hersentumoren en andere neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson. “De bloed-hersenbarrière laat medicijnen niet door, maar microbellen kunnen de barrière tijdelijk openen, waardoor de behandeling naar het doelgebied kan komen zonder dat een invasieve chirurgische ingreep nodig is.”

Laat een reactie achter