Spring naar content

Onderzoekers van City of Hope ontwikkelen nieuwe hersenkanker therapie

Home > Onderzoekers van City of Hope ontwikkelen nieuwe hersenkanker therapie

Onderzoekers van de City of Hope in de VS hebben  een nieuwe potentiële therapie ontwikkeld  voor de behandeling van glioblastoma multiforme (GBM).

Voor deze aanpak maakte het team gebruik van een oncolytisch herpes simplex-virus voor het vrijgeven van chemokines, die signaaleiwitten zijn die helpen bij het aantrekken van immuuncellen naar tumoren.

Deze virussen zijn genetisch gemanipuleerd om kanker te doden.

GBM’s worden ‘koude’ tumoren genoemd omdat ze geen nuttige immuuncellen hebben.

Met behulp van chemokines maakten de wetenschappers de GBM-tumoren ‘hot’, waardoor de chemokines helpen bij de migratie van immuuncellen naar de micro-omgeving van de tumor.

Het virus werd gebruikt om de kankercellen in muismodellen te verwijderen en een lokale en langdurige afgifte van een CCL5-chemokine te induceren.

Deze chemokine is verbonden met het antilichaam van de epidermale groeifactorreceptor (EGFR) en veroorzaakt aanhechting aan tumorcellen.

Vervolgens wordt de chemokine gekoppeld aan het EGFR-antilichaam gehecht aan tumorcellen voor het aantrekken van immuuncellen zoals T-cellen en macrofagen.

Het antilichaam wordt geproduceerd door de tumorcellen die zijn geïnfecteerd met het oncolytische virus.

Deze combinatie van het oncolytische virus, de antilichaam- en chemokinefunctie hielp bij het stimuleren van GBM-therapie en verdubbelde meer dan de overlevingstijd bij de helft van de behandelde muizen.

Naast het verwijderen van tumorcellen op de injectieplaats, ontdekten de onderzoekers dat de behandeling een abscopaal effect vertoonde dat leidde tot het doden van tumoren op verschillende andere locaties.

Michael Caligiuri, president van het National Medical Center van City of Hope, zei: “Het behandelde niet alleen een tumor in de ene kant van de hersenen, maar het verwijderde ook tumoren in het andere halfrond, waardoor de overleving werd verlengd.

“We konden laten zien dat de kant die de behandeling niet kreeg daar bosjes immuuncellen had.

“Dus wat lijkt te gebeuren, is dat je één kant behandelt, de immuuncellen komen binnen, ze worden gevoelig voor de tumor en gaan dan achter andere tumoren aan.”

De onderzoekers zijn van plan om de Amerikaanse Food and Drug Administration goedkeuring te vragen om klinische proeven te starten van het virale platform dat chemokines en cetuximab omvat, bij mensen.

De biologische en cellulaire GMP-fabriek ter plaatse van de City of Hope produceert de nieuwe behandeling.

Lees hier het hele artikel

 

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.