Spring naar content

Onderzoekers Pim French en Martin van den Bent zijn genomineerd voor de NuanceRing 2021

Home > Onderzoekers Pim French en Martin van den Bent zijn genomineerd voor de NuanceRing 2021

Onderzoekers Pim French en Martin van den Bent, Erasmus Medisch Centrum Rotterdam zijn genomineerd voor hun bijdrage aan het persbericht Gezocht: nieuwe behandeling voor zeldzame hersentumor.

Je kunt nog stemmen via deze link onderaan de pagina, dit kan tot 17 januari 18:00.

De uitslag wordt a.s. dinsdag 18 januari op Radio 1 bekend gemaakt!

Begin april 2021 verscheen een persbericht van het Rotterdamse Erasmus MC, over een mogelijke nieuwe behandeling voor een zeldzame hersentumor. In het persbericht wordt aandacht gevraagd voor verder onderzoek naar deze mogelijke nieuwe behandeling, waar extra geld voor nodig is. De betrokken onderzoekers, universitair hoofddocent neurologie Pim French en hoogleraar neuro-oncologie Martin van den Bent, waarschuwen echter duidelijk voor voorbarig optimisme. Zij geven aan dat het onderzoek een ‘long shot’ is: de moeite om uit te zoeken maar nog zonder garanties. Die waarschuwing herhalen zij nog eens: ‘We zien potentie, maar houden een slag om de arm. Er ligt nog een lange weg voor ons.’ Ook benadrukken zij dat patiënten het onderzochte stofje niet op eigen initiatief moeten proberen aan te passen met een dieet.

De onderzoekers hebben daarmee een belangrijke rol gespeeld bij het genuanceerd brengen van dit nieuws over de mogelijke nieuwe behandeling. Zo zijn hun waarschuwingen ook overgenomen in een nieuwsbericht van De Telegraaf. Daardoor zal er minder snel valse hoop ontstaan, rond een onderwerp waarover nog regelmatig juist erg hoopgevend wordt bericht.

Lees hier het hele artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.