Spring naar content

Onderzoek naar HOX-gen dat in verband wordt gebracht met de groei van hersentumoren

Home > Onderzoek naar HOX-gen dat in verband wordt gebracht met de groei van hersentumoren

Wetenschappers uit de VS en het Verenigd Koninkrijk plannen een klinische proef met het glioblastoma-medicijn na succesvolle experimenten met muizen en cellen die in het laboratorium zijn gekweekt. Het internationale team creëerde een cocktail van chemicaliën die zich richten op de zogenaamde “Hox” -genen.

Hardev Pandha, hoogleraar medische oncologie aan de Universiteit van Surrey, in een verklaring: Hoewel we nog in het begin van het proces zijn, biedt ons zevenjarige project een sprankje hoop op het vinden van een oplossing voor de ontregeling van de Hox-gen, die wordt geassocieerd met de groei van GBM en andere vormen van kanker.

Ontregeling van het HOX-gen komt veel voor bij GBM-tumoren en kan de basis vormen voor nieuwe therapeutische strategieën. Het richten op post-translationele eiwit-eiwit interacties van HOX-eiwitbinding met cofactoren, en niet op individuele HOX-gengerichte benaderingen, overwint de functionele overdaad die tot nu toe beperkend is gebleken. HOX/PBX-dimeerverstoring door HTL-001 leidt tot snelle afbraak/celdosing van zowel GBM-tumoren als CSC’s. Dit is een nieuwe therapeutische benadering voor een ziektegebied met de grootste onvervulde behoefte.

Lees hier het hele artikel

Download hier het gehele onderzoek

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.