Spring naar content

Nieuw onderzoek gepubliceerd naar detectie van biomarkers voor hersenkanker door genomische sequencing

Home > Nieuw onderzoek gepubliceerd naar detectie van biomarkers voor hersenkanker door genomische sequencing

Definitie: Genomische sequencing is een proces voor het analyseren van een DNA-monster dat uit uw bloed is genomen.

De nieuwste antikankertherapieën en immuuntherapieën zijn gericht op de genetische DNA-mutaties die ten grondslag liggen aan de ontwikkeling en progressie van hersenkanker. De nieuwste gerichte kankermedicijnen bieden grote voordelen ten opzichte van standaard therapeutische benaderingen, omdat ze de kankercellen rechtstreeks aanvallen, maar normale cellen relatief ongestoord laten. Deze nieuwe genomische gerichte geneesmiddelen zijn specifieker en verminderen de giftige effecten voor patiënten in vergelijking met conventionele chemotherapie.

In de onlangs gepubliceerde studie van Oncologica laten zij zien hoe sequentiebepaling van halfgeleider-biomarkers kan worden gebruikt om het gefragmenteerde DNA van routinematige glioblastoom-monsters nauwkeurig te screenen. Dit maakt uitgebreide DNA-profilering mogelijk om gedetecteerde mutaties te koppelen aan een breed scala aan potentiële genomische gerichte therapieën en immunotherapieën, in plaats van te wachten om te zien of standaardbehandelingen de ziekte niet onder controle krijgen.

De belangrijkste bevindingen van de studie zijn:

  • Oncologica’s Next Generation Sequencing-platform vangt 764 van de toonaangevende combinaties van geneesmiddelen tegen kanker en immunotherapieën via analyse van bruikbare genomische mutaties in 505 genen. Analyse werd uitgevoerd bij 55 glioblastoompatiënten.
  • Er werden 166 bruikbare mutaties gedetecteerd in 36 genen gekoppeld aan 17 off-label gerichte therapieprotocollen en 111 klinische onderzoeken
  • De meeste patiënten hadden 3 of meer bruikbare mutaties die de belangrijkste kanker regulerende netwerken beïnvloeden. Koppeling met immunotherapie en PARP-remmers werd geïdentificeerd bij 44% van de glioblastoompatiënten vanwege veranderingen in DNA-schadeherstelgenen.
  • De studie toont aan dat halfgeleider-sequencing voor bruikbare mutaties kan worden gebruikt om een ​​breed therapeutisch arsenaal van gerichte therapieën en immunotherapieën te identificeren die mogelijk kunnen worden gebruikt voor het verbeterde klinische beheer van glioblastoompatiënten.

Lees hier het hele artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.