Spring naar content

Mogelijk nieuw medicijn bij terugkerende meningeomen

Home > Mogelijk nieuw medicijn bij terugkerende meningeomen

Er zijn geen medicijnen goedgekeurd voor deze agressieve tumoren, die in maximaal 20% van de gevallen voorkomen en kunnen leiden tot invaliditeit of zelfs overlijden van de patiënt.

Maar nu hebben wetenschappers van de Northwestern Medicine, in een internationale samenwerking met wetenschappers van de Universiteit van Californië, San Francisco en de Universiteit van Hong Kong, een medicijn geïdentificeerd dat de groei van de meest agressieve meningeomen remt en hoe het meest nauwkeurig kan worden geïdentificeerd welke meningeomen zullen reageren op het medicijn.

Het medicijn is een nieuwere kankerbehandeling genaamd abemaciclib.

De wetenschappers toonden de effectiviteit van het medicijn aan bij geselecteerde patiënten, muismodellen, een 3D – hersentumor van levend weefsel (organoïden) en celculturen .

Onderzoekers ontdekten dat meningeomen kunnen worden onderverdeeld in moleculaire subgroepen met verschillende klinische uitkomsten en recidiefpercentages. Deze nieuwe methode om tumoren te classificeren stelt wetenschappers in staat om herhaling nauwkeuriger te voorspellen dan de huidige methode om de tumor te classificeren.

Lees hier het hele artikel

1 reactie

  1. Astrid op 18 mei, 2022 om 11:22

    Wauw dat zou super zijn.

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.