Spring naar content

Kunnen we tumor DNA detecteren in het bloed van hersentumor patiënten?

Home > Kunnen we tumor DNA detecteren in het bloed van hersentumor patiënten?

Strijd van Salland zamelt geld in voor een onderzoek dat specifiek kwaadaardige hersentumoren bestudeert: detecteren hersentumor DNA in het bloed. Prof. Dr. Martin van den Bent en Pim French van het Erasmus MC Rotterdam leiden dit onderzoek.

Het is een nieuw onderzoek om in een vroeg stadium hersentumor te detecteren. Van den Bent hierover: ,,Het zijn lastige onderzoeken omdat je veel patiënten nodig hebt. Bovendien kun je pas na jaren goede conclusies trekken. Daarnaast komen hersentumoren niet heel vaak voor.

Download hier dit interessante onderzoek!

Strijd van Salland tegen Kanker is een actie van Vereniging Heino Helpt om donaties te werven voor meer onderzoek naar hersenkanker. De vereniging tracht haar doel te bereiken door het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. Het geld dat met Strijd van Salland wordt ingezameld is 100% bedoeld voor hersentumoronderzoek.

Noteer maar alvast want 19 juni is er weer een prachtige editie om de Strijd van Salland!

Strijd van Salland is een sportief en gezellig evenement. Als deelnemer kun je wandelen, hardlopen, steppen, toerfietsen, wielrennen, mountainbiken, gravelbiken, motorrijden en paardrijden. Al hun routes brengen je langs de mooiste plekjes van Salland. Die routes zetten we uit in klaverbladvorm. Door deze klaverbladvorm maak je kennis met alle windstreken van Salland. Het klaverblad brengt je terug naar de sfeervolle thuisbasis in Heino. Even wat eten en drinken. Genieten van de muziek.  En bedenken of je nog een volgende route gaat doen…

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.