Spring naar content

Kritische beoordeling van minimaal invasieve kijkoperaties voor intracraniële meningeoom

Home > Kritische beoordeling van minimaal invasieve kijkoperaties voor intracraniële meningeoom

Mooi deze titel, maar als NIET medisch specialist staan er al 2 woorden in de titel die ik niet begrijp, dus we gaan het uitleggen:

Invasieve betekend: ingrijpende en intracraniële betekend: de druk binnen de schedel.  De titel betekend dus eigenlijk dat er kritische gekeken wordt naar kijkoperaties bij patiënten met een meningeoom die druk binnen de schedel ervaren.

Dit artikel geeft wat informatie over nieuwe operatie methodes uit Amerika die de impact van de patiënt zo klein mogelijk houden met een zo kort mogelijk herstel.

Een deel van het artikel:

Conclusies & relevantie:

Onze ervaring suggereert dat minimaal invasieve transcraniële en endoscopische endonasale (betekenis: Dit is een ingreep waarbij een tumor uit de neusbijholten en voorste schedel wordt verwijderd met behulp van klein instrumenten) meningeoomverwijdering geassocieerd is met vergelijkbare resectie (gedeeltelijke verwijdering) percentages en lage complicaties, korte ziekenhuisopnames en hoge prestatiescores van 90 dagen in vergelijking met eerdere rapporten met traditionele schedelbasisbenaderingen. Verwijdering van een deel van de tumor kan geschikt zijn voor invasieve/adherente meningeomen om neurologische stoornissen en andere postoperatieve complicaties te voorkomen, hoewel langer onderzoek nodig is. Met zorgvuldige selectie van patiënten en de nodige ervaring, kunnen deze benaderingen worden beschouwd als redelijke alternatieven voor de bekende aanpak.

Oftewel: goed nieuws. De wetenschap maakt grote stappen door via de neusbijholten meningeomen te opereren voor een kijkoperatie i.p.v. via de schedel met minder bijwerkingen en een een sneller herstel.

lees hier het hele artikel

 

 

 

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.