Spring naar content

Klinische studie genaamd SURVIVE open voor patiënten in de USA en China

Home > Klinische studie genaamd SURVIVE open voor patiënten in de USA en China

Een klinische studie om een ​​behandelingsoptie voor immunotherapie te analyseren voor volwassen patiënten met nieuw gediagnosticeerd glioblastoom staat open voor werving van patiënten en zal naar verwachting worden uitgevoerd op vijftien locaties in de Verenigde Staten en China. Het doel van de fase 2B-studie – SURVIVE genaamd – is om te onderzoeken of SurVaxM, een immunotherapie-vaccin tegen hersenkanker, de klinische resultaten verbetert wanneer het wordt toegevoegd aan Temozolomide.

Onderzoekers verwachten 265 patiënten in te schrijven die gerandomiseerd zullen worden in het onderzoek.

De patiënten in de onderzoeksgroep die SurVaxM krijgen, moeten ook montanide krijgen, een stof op oliebasis die het immuunsysteem van de patiënt helpt het geneesmiddel te herkennen. Daarnaast zijn de onderzoekers van plan hen een tweede injectie te geven met Leukine (sargramostim), een beenmergstimulans om het immuunsysteem van de patiënt op de eerste injectieplaats te versterken.

Het primaire doel van de studie is om de effecten van SurVaxM op de algehele overleving te vergelijken.

Secundaire doelen zijn het volgen van het aantal graad 3 en 4 (ernstige en levensbedreigende) bijwerkingen, progressievrije overleving (PFS; tijd tot ziekte vordert), evenals algehele overleving.

Lees hier het hele artikel

 

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.