Spring naar content

Klinische proef met hersentumoren in het VK van start

Home > Klinische proef met hersentumoren in het VK van start

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde startup in de gezondheidszorg, Pear Bio, heeft in het VK een observationele klinische proef gelanceerd voor patiënten met primaire hersentumoren om het gebruik van een uniek medicijntestsysteem te beoordelen.

De klinische proef, bekend als PEAR-GLIO, is opgezet om de haalbaarheid van een behandelings-responsplatform te beoordelen. Het platform is ontwikkeld om tegelijkertijd verschillende behandelingen te testen op glioommonsters van hersentumoren van patiënten om uit te zoeken welke medicijnen werken en welke niet.

Als dit lukt, kan een dergelijk testplatform de besluitvormingsprocessen van patiënten en artsen ondersteunen door gepersonaliseerde informatie te verstrekken over welke geneesmiddelen effectief zijn op de tumor van een patiënt. Ieders kanker is uniek en reageert anders op de behandeling, het nauwkeurig elimineren van medicijnen (of medicijncombinaties) die niet werken voordat de behandeling zelfs maar begint, zal patiënten en clinici met minder, maar effectievere opties achterlaten.

De studie, die plaatsvindt in centra in het Verenigd Koninkrijk, is bezig met het rekruteren van maximaal 50 patiënten met primaire hersentumoren die een operatie ondergaan.

Pear Bio is een computatiebiologiebedrijf dat een functioneel platform voor precisiegeneeskunde heeft ontwikkeld om de kankerzorg en de ontwikkeling van geneesmiddelen te optimaliseren. Hoofdonderzoeker van de studie is Dr. Matt Williams, hoofd van het WISTERIAN-project van Brain Tumor Research voor glioblastoomtumoren.

Lees hier het originele artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.