Spring naar content

Ivy Brain Tumor Center opent nieuwe klinische studie voor patiënten met recidief glioblastoom

Home > Ivy Brain Tumor Center opent nieuwe klinische studie voor patiënten met recidief glioblastoom

Phoenix, USA Het Ivy Brain Tumor Center kondigde de opening aan van een nieuwe fase 0/1b  klinische studie om AZD1390 te evalueren. telangiectasiemutant (ATM) kinaseremmer wordt ontwikkeld door AstraZeneca bij patiënten met terugkerende graad IV glioom. De studie laat 21 deelnemers toe met een terugkerende glioblastoom die opnieuw bestraald moeten worden.

Het doel van deze 0/1b  studie, bestaande uit een Fase 0 en een uitbreidingsfase 1b, is om de penetratie van de bloed-hersenbarrière van AZD1390 te bevestigen en te onderzoeken of het de werkzaamheid van bestralingstherapie verhoogt. Patiënten met tumoren die een positieve farmacokinetische (PK) respons vertonen in het fase 0-gedeelte van de studie, zullen overstappen naar de uitbreidingsfase 1b, die therapeutische dosering van AZD1390 combineert met gefractioneerde radiotherapie in de standaardzorg.

“Deze studie van AZD1390 bouwt voort op ons onderzoek naar middelen die het effect van bestraling versterken. Hier zullen we een proof-of-mechanism (POM) farmacodynamische test implementeren, die zal beoordelen of de medicijnniveaus die bij patiënten worden bereikt, resulteren in de gewenste doelmodulatie, “zei Nader Sanai, MD, directeur van het Ivy Brain Tumor Center en directeur van neurochirurgische oncologie aan het Barrow Neurological Institute. “In theorie zou remming van DNA-schade reactie-paden het vermogen van kankercellen om DNA-schade te herstellen na bestralingsbehandeling blokkeren, dus we hopen een veelbelovender biologisch resultaat bij patiënten te zien.”

Lees hier het hele artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.