Spring naar content

Hersentumorfonds doneert 200.000,- euro voor onderzoek naar immunotherapie!

Home > Hersentumorfonds doneert 200.000,- euro voor onderzoek naar immunotherapie!

Twee weken geleden heeft het UZ Brussel een prachtige cheque van maar liefst €200.000,- mogen ontvangen. Met dit mooie bedrag kan er voor een periode van 3 jaar onderzoek gedaan worden naar immunotherapie 🧐 🔬 Dit betreft een samenwerkingsverband tussen het UZ Brussel en Radboud University.  Onderzoeker prof. Sandra Tuyaerts van het UZ Brussel zegt daar het volgende over: ‘’We willen achterhalen waarom immunotherapie bij sommige patiënten effect heeft en bij sommige patiënten niet’’.

Over het onderzoek

Dankzij de schenking maakt het Hersentumorfonds dit specifieke onderzoek naar immunotherapie mogelijk voor een periode van drie jaar. De onderzoekers zullen stalen nemen van het hersenvocht en het hersenweefsel, nadat een tumor verwijderd is en patiënten met immunotherapie behandeld worden. “We willen achterhalen waarom immunotherapie bij sommige patiënten effect heeft en bij sommige patiënten niet,” zegt onderzoeker prof. Sandra Tuyaerts van het UZ Brussel.

De wetenschappers van het UZ Brussel onderzoeken het hersenvocht. De Nederlandse wetenschappers zullen het hersenweefsel onderzoeken, want zij hebben een unieke manier ontwikkeld om immuuncellen te identificeren binnen dit weefsel. Nadien worden de resultaten van beide universiteiten samengelegd.

Lees hier het hele artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.