Spring naar content

Fase 2 klinische studie start met Nivolumab bij patiënten met IDH-mutante gliomen

Home > Fase 2 klinische studie start met Nivolumab bij patiënten met IDH-mutante gliomen

Een fase 2 klinische studie voor volwassenen met recidiverende IDH-gemuteerde gliomen is aan de gang bij het Amerikaanse National Cancer Institute (NCI).

De studie zal onderzoeken of het geneesmiddel nivolumab de groei kan vertragen in terugkerende gliomen die IDH1- of IDH2-mutaties dragen. Een eerdere klinische studie bij solide tumoren toonde aan dat de immuuncheckpointremmers, zoals nivolumab, een betere respons hebben bij tumoren met een hoge mutatielast.

De NCI-studie onderzoekt het gebruik van nivolumab bij patiënten met IDH-gemuteerd glioom na het testen van de tumormutatielast. De onderzoekers zullen onderzoeken of de mutatielast van belang is bij de respons op nivolumabbehandeling in IDH-mutante gliomen. Het onderzoeksteam zal ook weefsel- en bloedmonsters van patiënten verzamelen.

Hun secundaire doel is om te onderzoeken of andere factoren, zoals immuuncompetentie, iets te maken hebben met de behandelingsrespons van individuen.

Hoofdonderzoeker voor de studie Dr. Jing Wu van de Neuro-Oncology Branch van het NCI’s Center for Cancer Research zei: “Door deze mechanismen kunnen we misschien een effectieve behandelingscombinatie vinden met deze immuuncheckpointremmer.” Nivolumab wordt al gebruikt voor de behandeling van andere kankers, waaronder gevorderd melanoom, niet-kleincellige longkanker, niercelcarcinoom en Hodgkin-lymfoom.

Lees hier het originele artikel.

De inschrijving is beperkt tot Amerikaanse patiënten.

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.