Spring naar content

Fase 0 studie: Focused Ultrasound voor het openen van de BHB is veilig

Home > Fase 0 studie: Focused Ultrasound voor het openen van de BHB is veilig

Focused Ultrasound voor het openen van de bloed-hersenbarrière (BHB) voor patiënten met een glioom is veilig en controleerbaar blijkt tijdens een Fase 0 studie.

“Definitie Fase 0 studie: Het middel wordt voor de eerste maal aan mensen toegediend, meestal een groep van 10 tot 15 gezonde vrijwilligers. Er wordt vaak met kleine doses gewerkt, die veel lager zijn dan men uiteindelijk verwacht nodig te hebben voor de behandeling.”

Wetenschappers van de Universiteit van Maryland en het instituut van Technologie in Georgia concluderen dat het gebruik van Focused Ultrasound in combinatie met microbellen veilig is.

Om er zeker van te zijn of deze resultaten weer behaald kunnen worden start een grotere trial met 120 patiënten.

Samengevat:

Een groep onderzoekers analyseerde de gegevens uit de fase 0-studie om te bepalen dat het gebruik van microbellen en gerichte Focused Ultrasound veilig was voor het openen van de bloed-hersenbarrière (BBB) ​​bij patiënten met gliomen.

Gegevens uit de fase 0-studie toonden een significante, 2,2-voudige toename van fluorescerende kleurstof opgehoopt in het tumorweefsel die werden behandeld met microbellen en Focused Ultrasound.

Lees hier het hele artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.