Spring naar content

Durfkapitalisten in de USA investeren 16 miljoen dollar voor onderzoek naar Glioblastoom

Home > Durfkapitalisten in de USA investeren 16 miljoen dollar voor onderzoek naar Glioblastoom

Oakdale, Minnesota: De investeerders zullen een studie ondersteunen voor therapie bij een terugkerende glioblastoma multiforme (GBM).

Tijdens de eerste fase van het onderzoek zal er gekeken worden naar veiligheid en haalbaarheid. Daarnaast worden de moleculaire en klinische effecten geëvalueerd van deze nieuwe sono-dynamische therapiebehandeling bij patiënten met terugkerende hoogwaardige gliomen. De inschrijving zal naar verwachting in de komende maanden beginnen.

Alpheus Medical maakt gebruik van een sono-dynamische benadering. Nadat het medicijn is toegediend, wordt de machine aangezet en wordt met behulp van ultrageluid de tumorcellen gedood, dat is de theorie. De SDT-behandeling moet de kankercellen doden die alleen het medicijn hebben geabsorbeerd.

De therapie van Alpheus is gericht op het aanpakken van de heterogene en diffuse aard van de ziekte.  De innovatieve therapie elimineert ook de noodzaak voor gelijktijdige beeldvorming, zoals een MRI. Het kan worden uitgevoerd als een gemakkelijke poliklinische procedure en kan worden herhaald om het effect van de behandeling te maximaliseren.

Lees hier het hele artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.