Spring naar content

De regering van Australië investeert 5,4 miljoen dollar in 3 baanbrekende onderzoeken naar hersenkanker.

Home > De regering van Australië investeert 5,4 miljoen dollar in 3 baanbrekende onderzoeken naar hersenkanker.

De Australische regering zal meer dan $ 5,4 miljoen investeren in drie baanbrekende onderzoeksprojecten voor hersenkanker.

Deze projecten zullen de gezondheid en het welzijn verbeteren van de bijna 2.000 Australiërs, waaronder tot 200 kinderen, die elk jaar de diagnose van deze verwoestende ziekte krijgen.

Een van de drie bekroonde projecten is het project ‘GLIMMER’ onder leiding van het Walter en Eliza Hall Institute of Medical Research. Dit grootschalige project zal het gebrek aan effectieve behandelingsopties voor glioblastoom, de meest voorkomende en dodelijkste vorm van hersenkanker, aanpakken.

Het programma heeft tot doel de overlevingsresultaten van hersenkankerpatiënten en hun kwaliteit van leven te verbeteren en onnodige gezondheidslasten voor deze verwoestende ziekte te voorkomen.

De ontvangers van de Brain Cancer Research-beurs 2021, onderdeel van het Medical Research Future Fund, zijn:

  • Het Walter en Eliza Hall Institute of Medical Research ontvangt $ 4,6 miljoen voor zijn “GLIMMER” – Glioma Liquid-biopsie- en Multiomic-Monitoring Enabled Research-platform.
  • De Universiteit van New South Wales ontvangt $ 580.000 voor een nieuwe gerichte combinatietherapie met gematchte biomarker voor de behandeling van hardnekkig glioblastoom.
  • De Raad van het Queensland Institute of Medical Research ontvangt $ 330.000 voor Off-the-shelf: CAR-T-celimmunotherapie voor hersenkanker.

Meer details over deze 3 projecten vind u via deze link

 

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.