Spring naar content

Chemotherapie in staat om alle hersentumoren in preklinisch onderzoek te doden

Home > Chemotherapie in staat om alle hersentumoren in preklinisch onderzoek te doden

Het door de City of Hope ontwikkelde experimentele kleine molecuul verstoort selectief DNA-replicatie en -reparatie in kankercellen, waardoor gezonde cellen onaangetast blijven, meldt een nieuwe studie.

LOS ANGELES, 1 augustus 2023 /PRNewswire/ — Onderzoekers van City of Hope, een van de grootste kankeronderzoeks- en behandelingsorganisaties in de Verenigde Staten, hebben vandaag een nieuwe studie gepubliceerd waarin wordt uitgelegd hoe ze een eiwit namen dat ooit te uitdagend werd geacht voor gerichte therapie, proliferatie van celkernantigeen (PCNA), en een gerichte chemotherapie ontwikkelden die alle solide tumoren in preklinisch onderzoek lijkt te vernietigen. Terwijl de wetenschappers doorgaan met het onderzoeken van de fundamentele mechanismen die ervoor zorgen dat deze kankerstoppende pil in diermodellen werkt, merken ze op dat er een lopende fase 1 klinische proef is die de door de Stad van Hope ontwikkelde therapeutische test bij mensen test.

Gegevens suggereren dat PCNA uniek is veranderd in kankercellen, en dit feit stelde ons in staat om een medicijn te ontwerpen dat alleen gericht was op de vorm van PCNA in kankercellen.

“De resultaten zijn veelbelovend. AOH1996 kan tumorgroei onderdrukken als monotherapie of combinatiebehandeling in cel- en diermodellen zonder dat dit leidt tot toxiciteit. Het experimentele chemotherapeutische middel bevindt zich momenteel in een fase 1 klinische studie bij mensen in City of Hope. “

Lees hier het hele artikel

2 reacties

  1. Joke Floor-van Blanken op 4 september, 2023 om 19:38

    Prachtig hoopvol onderzoek, waar kankerpatiënten met hersentumoren op zitten te wachten.

    • Walter op 5 september, 2023 om 13:56

      mee eens Joke!

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.