Spring naar content

Armodafinil vermindert niet de vermoeidheid bij hooggradig gliomen

Home > Armodafinil vermindert niet de vermoeidheid bij hooggradig gliomen

In een fase 3, gerandomiseerde klinische studie van 328 patiënten met hooggradig glioom (HGG), waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in JAMA Oncology, ontdekten onderzoekers dat het medicijn armodafinil “geen betekenisvol voordeel” biedt bij het verlichten van kanker gerelateerde vermoeidheid bij HGG-patiënten.

Vermoeidheid wordt onder gediagnosticeerd en daarom onder behandeld bij patiënten met hooggradig glioom en een meerderheid van de patiënten meldt het symptoom. Armodafinil wordt gebruikt voor de behandeling van extreme slaperigheid als gevolg van narcolepsie, obstructieve slaapapneu of ploegendienststoornis.

Proefonderzoekers vonden geen significant verschil tussen de groepen die armodafinil of placebo kregen. Patiënten die armodafinil kregen, rapporteerden een hoger percentage bijwerkingen, waaronder slapeloosheid en hoofdpijn, maar dit laatste was niet statistisch significant.

Er was ook een hogere mate van stopzetting van de behandeling bij patiënten die armodafinil kregen vanwege bijwerkingen. Lees meer.

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.