Spring naar content

ARISTOCRAAT Fase II studie in Birmingham nu open voor deelname

Home > ARISTOCRAAT Fase II studie in Birmingham nu open voor deelname

ARISTOCRAT: een fase II-studie van temozolomide met of zonder cannabinoïden bij patiënten met recidiverend (terugkerend) glioblastoom.

ARISTOCRAT is een Brits onderzoek dat het gebruik test van het op cannabis gebaseerde medicijn Sativex met de huidige chemotherapiebehandeling bij de behandeling van patiënten met recidiverend glioblastoom.

De proef wordt geleid door professor Susan Short (hoofdonderzoeker) aan de Universiteit van Leeds, in samenwerking met CRCTU aan de Universiteit van Birmingham en wordt gefinancierd door The Brain Tumor Charity en gesponsord door de Universiteit van Birmingham.

De proef zal meer dan 230 patiënten met een  terugkerend glioblastoom rekruteren in 14 NHS-ziekenhuizen in ECMC in Birmingham, Londen, Cambridge, Oxford, Cardiff, Liverpool, Southampton, Edinburgh en Glasgow.

De proef wordt geleid door professor Susan Short, hoofdonderzoeker aan de Universiteit van Leeds, en zal onderzoeken of het combineren van Sativex, een orale spray die cannabinoïden bevat, met chemotherapie kan helpen bij het verbeteren van de resultaten voor mensen met een terugkerend glioblastoom.

Lees hier het hele artikel

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.