Spring naar content

Aankondiging: Emiel Duijn is toegetreden als bestuurslid van Stichting Sterk en Positief

Home > Aankondiging: Emiel Duijn is toegetreden als bestuurslid van Stichting Sterk en Positief

Emiel stelt zich voor: Sinds 25 januari 2021 weet ik dat ik lijd aan dodelijke hersenkanker. De initiële indicatie voor wat betreft mijn levensduur was 12 tot 15 maanden. Na een intensief traject van behandelingen; een operatie, chemotherapie en bestralingen en waar je tussendoor ook allerlei dingen moet regelen waar je eigenlijk nog niet aan wilt denken, leef ik nu al sinds april van dit jaar in zogenoemde “bonustijd”. Van meet af aan hebben mijn vrouw en steun en toeverlaat, Alexandra Duijn-Chamoun, en ik geprobeerd om alle mogelijke bronnen en personen te raadplegen om in het fatale van deze ziekte verandering te brengen. Onze tijd samen én met ons zoontje Adam, ten tijde van de diagnose nog geen anderhalf, is immers nog niet verstreken!

Kort na de diagnose heeft Alexandra onder andere contact gehad met een lotgenoot die dezelfde instelling heeft als die wij hebben “fighting for beating this disease or, at least, die trying” ; Charles La Haye, ook een patiënt met hersenkanker en oprichter van Sterk en Positief  een stichting die zich inzet voor onderzoek naar hersentumoren en zich ten doel heeft gesteld om hersentumoren geneesbaar te maken. Daarvoor moet veel geld worden ingezameld.

Dit doet Sterk en Positief door het steunen en organiseren van diverse acties via het actieplatform waaronder acties zoals sponsorlopen, deelname aan (internationale) fietstochten (zoals het 3x beklimmen van de Mont Ventoux), én door geld op te halen middels donaties (doneren kan super snel, eenvoudig en veilig via deze link.

Verder voorziet Sterk en Positief lotgenoten in het laatste (internationale) onderzoeknieuws op het gebied van hersentumoren. Dat laatste door onder andere lotgenoten de mogelijkheid te bieden om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief, medici te interviewen over bijvoorbeeld lopende onderzoeken en door mee te doen met/een bijdrage te leveren aan onderzoeken en projecten van internationale organisaties als de EMA, FDA en IBTA.

De inzet en strijdlust van Charles en zijn kompanen heeft ervoor gezorgd dat er een mooi netwerk is opgebouwd met de meest relevante nationale én internationale stichtingen, waardoor de vuist die wordt gemaakt om deze vreselijke ziekte te lijf te gaan, steeds sterker wordt.

Na ons eerste contact met Charles hebben wij een warme band opgebouwd. Zo warm dat ik ben gevraagd om in het bestuur te komen van Sterk en Positief. Vanaf vandaag zal ik officieel toetreden tot het bestuur van Sterk en Positief. Ik wil graag Charles danken voor het vertrouwen en ik hoop dat ik lange tijd met passie en inzet mijn bijdrage kan én mag (de ziekte kent een nogal grillig verloop…) leveren aan het bewandelen van de weg naar én bereiken van de doelstelling van Sterk en Positief; om hersenkanker geneesbaar te maken.

Om nog maar eens de krachtige woorden van Terry Fox aan te halen: “I believe in miracles. I have to”.

Emiel Duijn

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.