Spring naar content

1e patiënt is ingeschreven in de USA voor GESTALT-trial met GammaTile® voor nieuw gediagnosticeerde GBM

Home > 1e patiënt is ingeschreven in de USA voor GESTALT-trial met GammaTile® voor nieuw gediagnosticeerde GBM

Lees hier een eerder gepubliceerd artikel op 23 september 2022 over GammaTile.

Deze fase 4 klinische studie evalueert het gebruik van GammaTile-therapie op het moment van de operatie in combinatie met het standaard Stupp-protocol voor patiënten met nieuw gediagnosticeerde glioblastomen.

Glioblastoom (GBM) is de meest voorkomende primaire kwaadaardige hersentumor bij volwassenen, maar een effectieve behandeling blijft een uitdaging. In 2005 werd het Stupp-protocol de standaardbehandeling: tumorresectie, gevolgd door adjuvante temozolomide (TMZ) en externe bestralingstherapie (EBRT) enkele weken na de operatie. Helaas blijven de resultaten voor patiënten slecht en zijn er de afgelopen decennia weinig vorderingen gemaakt.

GammaTile Therapy is de enige GBM-behandeling die de afgelopen tien jaar door de FDA is goedgekeurd en een van de slechts 7 door de FDA goedgekeurde of goedgekeurde GBM-behandelingen in de afgelopen 50 jaar. In klinische onderzoeken en casestudies bij patiënten biedt GammaTile Therapy onmiddellijke bestralingstherapie op het moment van chirurgische resectie, waardoor patiënten een effectief behandelingsalternatief krijgen voor nieuw gediagnosticeerde kwaadaardige en terugkerende hersentumoren van alle soorten.

GammaTiles zijn stralingsimplantaten die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in de hersenen. Elk resorbeerbaar collageen GammaTile is ingebed met Cs-131 stralingsbronnen. De neurochirurg implanteert GammaTiles in de holte die is ontstaan ​​door tumorverwijdering. Ze gaan onmiddellijk aan de slag om resterende tumorcellen te bestrijden.

De GESTALT Clinical Trial omvat onmiddellijke bestraling met GammaTile Therapy gevolgd door het Stupp-protocol. De totale straling die in deze klinische proef met GammaTile Therapy en EBRT wordt toegediend, zal binnen de standaard stralingsbehandelingsniveaus liggen.

“Ons doel is om aan te tonen hoe het starten van bestraling onmiddellijk na voltooiing van de resectie en het combineren ervan met het Stupp-protocol de resultaten kan verbeteren”, zegt Matt Likens , president en CEO van GT Medical Technologies. “Omdat GBM zeer proliferatief is, ervaart ongeveer 50% van de patiënten een snelle vroege progressie voordat ze met de Stupp-protocolbehandeling kunnen beginnen.”

“Dit is een belangrijke studie die is gebaseerd op degelijke klinische gegevens met het potentieel om de manier waarop we glioblastoombehandelingen in de toekomst benaderen opnieuw vorm te geven. We zijn verheugd om deze studie aan onze patiënten bij M Health Fairview aan te bieden”, aldus Dr. Clark Chen , de Lyle French Voorzitter en hoofd van de afdeling Neurochirurgie, University of Minnesota Medical School. Dr. Chen speelde een belangrijke rol bij het ontwerpen van de GESTALT Clinical Trial en leidt het GESTALT Clinical Team op deze locatie.

Lees hier het hele artikel

Bron: TEMPE, Ariz. , 11 oktober 2022 /PRNewswire/ — GT Medical Technologies, Inc. kondigde de inschrijving aan van de eerste patiënt voor de GESTALT (GammaTile Enhanced Stupp ALTernative Trial) van GammaTile Surgically Targeted Radiation Therapy (STaRT) voor patiënten met nieuw gediagnosticeerde glioblastomen.

 

Laat een reactie achter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.