Spring naar content

Nieuws uit de UK: mogelijke nieuwe behandeling voor Meningeomen

Home > Nieuws uit de UK: mogelijke nieuwe behandeling voor Meningeomen

Bron: Brain Tumour Research UK

Eind september heeft Brain Tumour Research de uitkomsten gepubliceerd over hun onderzoek in één van hun Centres of Excellence. Dit onderzoek maakt de weg vrij voor een nieuwe, zachtere benadering van de behandeling van laaggradige hersentumoren.

Wetenschappers van het Brain Tumor Research Centre of Excellence van de Universiteit van Plymouth hebben ontdekt dat het richten op een eiwit genaamd MERTK op het oppervlak van tumorcellen een nieuw middel kan zijn om meningeomen aan te pakken. Deze hersentumor wordt meestal alleen behandeld met invasieve chirurgie en/of radiotherapie. Deze nieuwe aanpak is ook geïndiceerd bij de behandeling van schwannoom, een ander type tumor van het zenuwstelsel.

Hun wetenschappers hebben ontdekt dat het gebruik van een medicijn om MERTK te blokkeren de deling van meningeoom- en schwannoomtumorcellen stopte en de tumor zelf groeide. De medicamenteuze behandeling betekende ook dat er minder immuuncellen, macrofagen genaamd, waren om de tumoren te ondersteunen. Het is het eerste bewijs dat het blokkeren van MERTK een nieuwe benadering voor behandeling zou kunnen worden.

Dr. Sylwia Ammoun, die het onderzoek leidde, dat gedeeltelijk werd gefinancierd door Animal Free Research UK, zei: “Er worden veel medicijnen ontwikkeld om MERTK aan te pakken, waaronder sommige die klinische proeven ondergaan voor andere soorten kanker. Dit onderzoek biedt dus hoop aan patiënten met meningeoom en schwannoomtumoren dat er mogelijk een nieuwe behandeling in het verschiet ligt.”

Lees hier het originele artikel

Laat een reactie achter





Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.